21 Kasım 2011 Pazartesi

Siyaset Akademisi 3 "Türkiye Cevap Arıyor"

İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Merkezi olarak bu yıl 3.'sünü düzenleyeceğimiz Siyaset Akademisi programından size bahsetmek istiyorum. Geçtiğimiz yıl Türkiye'yi konuştuğumuz akademimizde bu sene Türkiye'nin çeşitli sorunlarının cevaplarını arıyoruz. Bu cevapları da birbirinden değerli ve birikimli konuklarımızdan yanıtlamalarını isteyeceğiz. Program dopdolu bir 13 haftayı kapsıyor.

25 Kasım 2011 – 24 Şubat 2012 tarihleri arasında sadece cuma günleri, saat 10:00-18:00 arası olmak üzere 13 hafta sürecek olan bu kapsamlı akademimizde Türkiye’nin öncelikli konuları her hafta alanında uzman isimler tarafından farklı noktalardan ele alınarak katılımcılarımızla paylaşılacak.

Bu sene 3.sü düzenlenen Siyaset Akademisi’nin teması “Türkiye Cevap Arıyor”

Bu tema ile işlenecek konu başlıkları şunlar:

Türkiye’de Siyasal Örgütlenme Şekilleri Değişti mi?, Kuzey Afrika Devrimleri;Arap Baharı mı, Arap Kışı mı? Türkiye Afetlere Hazır mı? Türkiye’de Nükleer Enerji, Deprem, Sel Tehlikesi STK’lar Türkiye’nin Neresinde? Türkiye AB Üyeliğine mi, Bölgesel Liderliğe mi Gidiyor? Türkiye Ekonomisi Nereye Gidiyor? Komşularla Sıfır Sorun Politikasıyla Azerbaycan-Ermenistan İle İlişkilerimiz Nereye Gidiyor? Ortadoğunun Şekillenmesinde Türkiye’nin Rolü Nedir? Türkiye Yeni Anayasaya Hazır mı? Yerel Yönetimlerde Çağdaş Yaklaşımlar Neler? Ergenekon, Deniz Feneri, Sporda Şike Kadın Hakları, Aile politikaları Kadınların İş Hayatında Rolü ve Girişimcilik Ne Durumda? Ortadoğu’nun Şekillenmesinde Türkiye’nin Rolü Nedir?

Proje Koordinatörleri:

Z. Banu DALAMAN – Türkiye Araştırmaları Merkezi Başkanı Prof. Dr. Hasan SAYGIN – İstanbul Aydın Üniversitesi Rektör Yardımcısı

Programa katılacak isimler ve kayıt hakkında bilgi almak için resmin üzerine tıklamanız yeterlidir.

http://twitter.com/zekaikiran

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Twitter