7 Mayıs 2012 Pazartesi

Istanbul World Political Forum "Yeni Bir Dünya Kurmak"

İkincisi yapılacak olan Istanbul World Political Forum için geri sayım başladı. Foruma katılacak önde gelen bilim, sanat, siyaset adamları ve aktivistler dünyanın geleceğini şekillendirecek.



İlki geçtiğimiz yıl dünyaca tanınmış çok sayıda ismin katılımıyla düzenlenen Istanbul World Political Forum (IWPF), 17-18 Mayıs'ta İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenecek. Foruma dünya liderlerinin yanı sıra, Libya, Yemen, Mısır'dan birçok aktivist katılacak. Bunlar arasında en önemli isim ise Mısır'daki ayaklanmalarda iki gözünü kaybeden Ahmed Harara. Time Dergisi'nin yılın adamı seçtiği Harara'nın yanı sıra Tunus'ta fitili ateşlenen Arap Baharı'nın lider gençleri de hazır bulunacak. 


                                       


IWPF'in bu yılki ana teması "Yeni bir dünya kurmak" olarak belirlenmiş. 54 ülkeden 200 konuşmacı ve 300'ün üstünde katılımcının olacağı zirveyi izlemek üzere, 50 ülkeden gazeteci İstanbul'a gelecek. 


Konuşmacılar arasında, devlet ve hükümet temsilcileri, ekonomi ve enerji bakanları, dini liderler, filozoflar, iş adamları ve kanaat önderleri de yer alacak. Dünyanın geleceğinin inşa edileceği toplantı olan Istanbul World Political Forum'un Yönetim Kurulu Başkanı ve Başbakanlık Başmüfettişi Ahmet Eyüp Özgüç. 


Özgüç, forumun amacını şöyle açıklıyor: "Hepimiz hızla değişen bir dünyanın evrensel tanıklarıyız. Söz konusu ekonomik ve politik değişim, bölgesel değil, küresel. Yani politik değişim talebi yalnızca Ortadoğu'da değil, gelişmiş Batı ülkelerinde de kendini yoğun olarak hissettiriyor." 


Özgüç, herkesi kapsayan ve kucaklayan yeni ve adil bir düzene ihtiyaç olduğunu vurgularken sözlerine şöyle devam ediyor: "İstanbul World Political Forum, yeni dünyanın en güçlü uluslararası platformlarından biri olma iddiasında." 





IWPF hakkında detaylı bilgiyi http://tr.istanbulwpf.org/ adresinden edinebilirsiniz.


Twitter: @istanbulwpf 
Facebook: /istanbulwpf
GooglePlus: IWPF 
YouTube: IWPF

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Twitter